Odlučivanje o danu selidbe

Određivanje datuma preseljenja je u mnogim aspektima presudno za čitav vaš proces selidbe. Ne biste trebali nasumično birati datum za preseljenje. Zapravo, evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir kada odlučujete kada ćete se preseliti!

Cene selidbe

Trošak: Koliko ćete platiti za preseljenje u direktnoj je korelaciji sa datumom koji ste odabrali da se preselite. Postoje određeni dani koji će biti skuplji od drugih zbog najveće potražnje za selidbama. Određeni dani kao što su praznici, vikendi, letnji meseci i početak i kraj meseci su kada su agencije za selidbe najprometnije i koštaju znatno više od uobičajenih stopa. Kretanje tokom zime je najidealnije ako želite da izbegnete da više plaćate za svoj selidbe. Selidbe cene, proverite, pa se uverite.

Vaše potrebe: Uz formiranje budžeta za selidbu, vaše potrebe su najvažniji faktor za odabir datuma preseljenja. Na primer, neka pitanja koja bi vam mogla pomoći da odlučite kada je pravo vreme za preseljenje su, da li želite da započnete novi posao u određeno vreme? Ili želite da se preselite tokom leta ili zimi? Ovo je samo nekoliko osnovnih pitanja koja sebi možete postaviti kada odlučujete koji vam je period selidbe najprikladniji i odgovara vašim potrebama.

Izbor agencije za selidbe

Dostupnost selidbe: Nije važan samo datum preseljenja, već i kompanija za selidbu koju ćete koristiti tokom ovog procesa. Rezervišite ih dve ili tri nedelje unapred da bi vaša kompanija za selidbe bila dostupna tokom tog perioda. Možda ćete moći da pronađete pokretače u poslednjem trenutku, ali ćete morati da prilagodite svoj potez kada su profesionalne agencije za selidbe slobodne i možda nećete biti zadovoljni uslugom koju primate. Najbolje je da ne čekate poslednji trenutak da biste rezervirali datum preseljenja kod kompanije koja se seli.

Rokovi iznajmljivanja stanova

Iznajmljivanje: Ako iznajmljujete svoje mesto, proverite ugovor pre nego što odredite datum preseljenja. Možda ćete morati da kontaktirate svog stanodavca i zatražite dozvolu da napustite stan ili ćete možda morati da pošaljete mesečno obaveštenje pre odlaska. Ugovori o zakupu obično imaju određeni vremenski period u kojem držite zakup, pa pripazite da stan sa stanodavcem bude u kvaru pre nego što odredite datum preseljenja.