Povracaj poreza iz Amerike

Svaka zemlja ima različit poreski sistem, na različit način ubira porez i obračunava ga. Porez za svaku državu je veoma važan i jedan je od glavnih prihoda od kojih se finasira državni aparat. Tema danas je povracaj poreza iz Amerike, odnosno ciljna grupa su studenti iz regiona koji su učestvovali u programu work and travel i radili su naka četiri meseca u Americi. U većini slučajeva oni su pretplatili porez, odnosno platili su više nego što treba pa imaju pravo na povracaj poreza.

Povracaj poreza preko agencije

Da bi ste aplicirali za povraćaj poreza iz Amerike morate se javiti aganciji i licu koji je ovlašćeno, odnosno ima licencu i za vas će podneti zahtev za povraćaja poreza. Jedna od takvih agencija je optimumtaxagency.com koja uzima najminimalniju proviziju za razliku od drugih agencija. Kod njih možete da se raspitate, možete prvo da proverite da limate svu neophodnu dokumentaciju. Između ostalog potrebno je da imate W2 formular koji će ubrzati povracaj poreza, poslednji Pay slip, broj socijalne kartice koji se satoji od devet cifara, ovlašćenje koje treba da date agenciji da vas zastupa kod IRS-a.

Prosečan vremenski period za povracaj poreza je nekig 6 meseci do dve godine. Tako da zante da ako se spremate na učešće u programu W&T ili ste već bili da imate pravo na povraćaj poreza jer ste platili više nego što treba zbog nekih specifičnosti američkog poreskog sistema i načina obračinavanja poreza na godišnjem nivou.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *