Kako da PVC stolarija postane ukras prostora u samo nekoliko poteza

Kao najbolji izolator, PVC stolarija drži ubedljivo prvo mesto u najtraženijim građevinskim radovima kada je adaptacija prostora u pitanju kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Ključna za zdrav enterijer, izolacija štiti unutrašnji prostor od svih štetnih uticaja spolja, od buke, vlaga i temperature vazduha, te ne čude stalni apeli da se prilikom renoviranja najpre vodi računa o ovom segmentu radova.

Ipak, kako PVC stolarija dolazi u svojoj beloj, standardnoj boji, česte su i nedoumice oko njenog postavljanja, pogotovo onima koji prevashodno brinu o estetskom momentu kako u svom poslovnom prostoru, tako i kući ili stanu. Dobra vest je da, odnedavno, PVC stolarija može i verno imitirati drvo, a kako da je implementirate u svoj enterijer tako da u samo nekoliko poteza postane ukras svakog prostora, u tekstu pred Vama.

PVC stolarija u boji i teksturi drveta

Da, moguće je da PVC stolarija postane naizgled kao ona od drveta, kako bi se lakše prilagodila već uređenom prostoru. Folije koje se na nju aplikuju, a koje bojom i teksturom, odnosno šarama, verno imitiraju drvo i oponašaju do u tančine njegov izgled, takođe su otporne na sve vremenske prilike, vlagu, padavine, kao i temperaturne promene, te nema bojazni da će zbog njih PVC stolarija postati slabiji izolator nego inače.

Kada birate ovakav vid stolarije, imajte na umu da je bolje prilagoditi je nameštaju nego birati sasvim nove teksture, kako ne biste ubuduće bespotrebno trošili novac na nove elemente ovog tipa. Samim tim, PVC stolarija se veoma lako može prilagoditi svakom, baš svakom uređenom prostoru. Ne moramo posebno napominjati da je za njeno kombinovanje najbolje izabrati sledeće: PVC stolarija u bojama svetlog drveta za enterijere čiji je nameštaj u istoj boji i obrnuto, kako bi se čitava dekoracija slila u jednu priču.

Kombinovanje sa zavesama

Jednom izabrane folije učiniće da se PVC stolarija lako iskombinuje sa već zatečenim enterijerom, a zatim slede zavese kao dodatni ukras i ovog segmenta svake prostorije. Generalni predlog dekoratera jesu kombinacije po veoma popularnom principu kontrasta, koji podrazumeva da se svetlija boja koju ima PVC stolarija kombinuje sa tamnijom bojom zavesa, bez obzira na to koju njihovu vrstu birate. Isto, dakle, važi za sve kategorije zavesa, od platnenih, preko čipkanih, dugih i kratkih, do rolo-zavesa ili venecijanera, te se možete slobodno prepustiti eksperimentima. Ista pravila važe i kada je PVC stolarija u tamnijim bojama u pitanju, a koja podrazumeva kombinaciju sa svetlijim tonovima zavesa. Na ovaj način, i okviri prozora i vrata od terase ili bašte veoma lepo dolaze do izražaja i čine prostor vizuelno perfektnim.

PVC stolarija i drugi detalji prozora

Kako nisu samo zavese ukras prozora, biće dobro i da PVC stolarija bude uklopljena i sa drugim detaljima u stanu. Tako za prozorske daske možete birati saksije za cveće, sveće, ramove za slike i druge detalje u istoj boji koju ima i Vaša PVC stolarija, dok će čitavoj koncepciji pokret dodati zavese u kontrastnoj boji. Nemojte prezati ni od raznih aksesoara za platnene zavese, koje mogu dodati osveženje, te birajte nadzavese ili mašne u komplementarnim bojama, te brzo i lako dekorišite svoj prostor nakon što ga dobro izolujete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *