Zubar – stomatoloska ordinacija

Koliko vas ima strah od zubara? Da li znate da takva averzija od odlaska kod stomatologa ima i službeni medicinski naziv za definiciju straha od zubara- dentofobija. Većina ima i strah od ležanja u polunagetoj stolici, dok su vam usta prepuna stranih predmeta, burgije zuje, bušilica buši … Sve je to razumno, tako da je to normalna fobija. Svaki zubar će vam savetovati da svakih šest meseci morate dolaziti na pregled, što je za one koji pate od dentofobije baš zastrašujuće kada pomisle da najmanje dva puta godišnje treba da idu kod zubara.

Zato je najbolje da redovno održavate higijenu svojih zuba i da redovno idete kod svog stomatologa, a izbor stomatologa je na vama. Napravite izbor stomatologa sa dugodišnjom praksom i iskustvom, koji će vas opustiti tako da nećete ni ostetiti intervenciju.

Reći ću vam još nešto što će vas ohrabriti, a to je da je danas tehnologija napredovala i da najbolje stomatoloske ordinacije koriste najsavremenije tehnologije koje će mnoge zahvate mnogo brže i bezbolnije odraditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *