Suncane naocare – zaštite svoje oči od UV zraka

Iz godine u godinu zdravstveni radnici sve više apeluju da maksimalno vodite računa prilikom izlaganja suncu. Pored zaštite kože koja je neophodna, potrebno je zaštititi i kosu ali i oči.

Sunčane naočare

Sunčeva svetlost emituje zrake različite talasne dužine, od kojih neki mogu oštetiti vaše oči. Od Sunca do Zemlje stižu samo dve vrste zraka: UVA i UVB zraci, ali za kožu i oci su najštetniji UVB zraci. Oni mogu prouzrokovati opekotine i trajna oštećenja na vašim očima. To je razlog da, prilikom izlaganja suncu, koristite sunčane naočare. Medjutim, ne sadrže sve načare za sunce UV zaštitu. Pravilno odabrane sunčane naočare, koje imaju stakla sa UV zaštitom, smanjiće rizik od oštećenja vaših očiju. Medjutim, ukoliko se direktno izlažete jakoj svetlost, pored naočara potrebno je da koristite i šešire sa spuštenim obodom. Na taj način ćete potpuno zaštititi Vaše oči . Bez obzira da li kupujete ženske naočare ili muške naočare, one pre svega moraju da pruže neophodnu zaštitu Vašim očima. Trudite se da stakla ne budu previše tamna jer to dodatno opterećuje vid. Naravno, i dečije naočare za sunce moraju da zadovoljavaju sve pobrojane kriterijume.

Naravno, estetski momenat prilikom odabira sunčanih naočara je bitan, ali ono što je najbitnije je prevencija i zaštiti Vaših očiju od negativnog UV zračenja. Naočare za sunce nisu samo modni dodatak već ih je neophodno nositi ih prilikom izlaganja sunčevoj svetlosti.

2 мишљења на „Suncane naocare – zaštite svoje oči od UV zraka“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *